„Baltvillas” grilsezonas jaunumi — steiki
Vai zinājāt, ka steika garša ir atkarīga ne tikai no tā pagatavošanas procesa un šefpavāra meistarības, bet arī no liellopa šķirnes, audzēšanas apstākļiem un liemeņa gabala. Lūk, neliels restorāna „Baltvilla” liellopu gaļas steiku ceļvedis šai sezonai.
Tenderloin steiks
Jaunzēlandes liellopu fileja tiek uzskatīta par vienu no maigākajiem steikiem. Fileja atrodas liellopa mugurdaļā zem ribām, kur muskuļi gandrīz netiek nodarbināti, tādēļ šī gaļa izceļas ar maigu garšu. Šie liellopi ēd tikai zāli Jaunzēlandes pļavās, tie netiek piebaroti ar hormoniem un tradicionālo liellopu fermu barību, tādēļ šai gaļai ir īpaši tīra un maiga garša. Jaunzēlandes liellopu filejas steikā gandrīz nav tauku.
Grain fed Black Angus heart of rump steak
Mīkstākā gaļa no melnā angusa ciskas augšdaļas. Melnā angusa buļļiem, kurus baro ar graudiem, ir ģenētiska nosliece uz tauku dzīslojuma veidošanos muskuļos. Gatavošanas laikā tauku dzīslojums melnā angusa ciskas augšdaļas gabala steikos kūst, padarot tos pārsteidzoši sulīgus un mīkstus.
Brazīlijas liellopa antrekots
Antrekots ir liellopu starpribu gaļas gabals ar bagātīgu tauku dzīslojumu. Tas ir augstas kvalitātes liellopu gaļas gabals, ko izmanto steiku pagatavošanai. Tā kā šajā gaļas gabalā ir gan liesums, gan treknums, cepšanas procesā steiks kļūst ļoti sulīgs. Brazīlijas liellopu gaļa ir izslavēta pasaulē ar kvalitāti un konkurētspēju ierindoties pirmajās vietās kā augstas kvalitātes un samērīgas cenas paraugs.
Īrijas (Green Hill) liellopa Tomahawk steiks
„Baltvillas” steiks „Tomahawk” ir pagatavots no Īrijas melnā angusa gaļas. To pagatavo no liellopa ribu daļas gaļas, īpaši sadalot liemeni un atstājot neskartu vismaz 10 cm garu ribu. Gaļas un kaula izciršanā tiek izmantots īpašs paņēmiens, kuru izmanto arī jēra gaļas izciršanā (côtes d’agneau). Tādējādi iegūst indiāņu tradicionālajam tomahaukam līdzīgu gaļas gabalu, kas izskaidro tik neparastā steika nosaukuma izcelsmi. Tomahauka steiks ir dāvana īstiem liellopu gaļas ar tauku dzīslojumu cienītājiem. Tam tiek veikta mitrā nogatavināšana (wet aged), kas steiku padara pārsteidzoši sulīgu un maigu. Šāda steika masa parasti ir 700–1100 g, un tas tiek servēts divām trim personām. Ar vienmērīgu un nesteidzīgu gatavošanu tiek panākts perfekts rezultāts, un tauki cepoties iesūcas gaļā.
Black Angus Flank steiks
Melnā angusa pavēderes gaļas gabalu franču miesnieki dēvē par bavette, kas nozīmē ‘lacīte’. Visā Brazīlijā to sauc par fraldinha (autiņu), bet Riugrandi du Sulā par vazio — ‘tukšs’. Šis steiks ir samērā garš un plakans. Tas tiek griezts slīpi, lai atvieglotu ēšanu.
Picanha Black Angus
Picanha ir liellopa liemeņa gabals, kas sākumā ieguva popularitāti Brazīlijā, bet vēlāk Portugālē. Tas sastāv no divgalvainā ciskas muskuļa un tauku kārtiņas uz tā. Pēdējos gados šāds liellopa liemeņa sadalīšanas veids kļūst aizvien populārāks un ir ieguvis gardu reputāciju barbekjū kultūrā.
Nogaršojiet Jums tīkamāko restorāna “Baltvilla” steiku no mūsu jaunās ēdienkartes “Garšu eklektika”. Galdiņa rezervēšana pa tālr. +371 60001466, e-pastu restorans@baltvilla.lv vai mūsu mājaslapā.